Start
Dahlguiden
Nyhet! Geberit FlowFit – ett helt revolutionerande pressrörsystem

Nyhet! Geberit FlowFit – ett helt revolutionerande pressrörsystem

Geberit FlowFit är det innovativa pressrörsystemet med den perfekta installationsprocessen.

Det har aldrig varit enklare för installatören. Den vridbara pressringen gör att installatören själv kan bestämma presspunktens läge. Dessutom kan alla dimensioner d16-d75 pressas med enbart två pressbackar – det är slut med ständiga verktygsbyten! Pressindikatorn har två färger, orange och blå, och den pressback som passar till är också den orange eller blå. 

Pressbacken behöver bara placeras från en sida på kopplingen, inte omsluta den helt, vilket gör det enkelt att pressa även i trånga utrymmen och hörn. Stora dimensioner pressas utan tunga presslingor vilket underlättar avsevärt – särskilt vid arbete över huvudhöjd. Det är också möjligt att använda en handmanövrerad presstång för d16-d40 med liten ansträngning.  

Pressverktyget och pressindikatorn passar ihop som en nyckel och ett lås. Det eliminerar praktiskt taget risken för en misslyckad pressning orsakad av felaktigt placerat verktyg. Pressindikatorn faller av när kopplingen är pressad vilket gör att det syns väldigt tydligt om en koppling är pressad eller inte. 

Skiktet av höghållfast aluminium mitt i rörväggen gör att väggen kan göras tunnare. Rören har därför en större innerdiameter vilket ger signifikant lägre tryckförluster. Samtliga kopplingar och rör är helt skyddade mot smuts och transportskador med hjälp av skyddskåpor. 

Uppdaterade, landspecifika och informativa lösningar finns tillgängliga, särskilt för VVS-konsulter som använder BIM. Denna plug-in för Autodesk Revit ger användaren direkt åtkomst till befintligt BIM-innehåll för Geberits system. 

Ifö - svensktillverkat badrumsporslin 

I Bromölla ligger den enda fabrik i Sverige som tillverkar badrumsporslin, närmare bestämt Ifös produkter. Den har legat på samma plats sedan 1887 och är specialiserad på tvättställ och toaletter. I närliggande Mörrum tillverkas Ifös duschar. 

Toaletterna i Ifö Spira-serien är Rimfree vilket innebär att de helt saknar spolkant. De har den rengöringsvänliga glasyren Ifö Clean och de golvstående modellerna har vattenbesparande dubbelspolning 2/4 liter som enkelt kan ställas om till 3/6 liter. Ifö Fresh ger fräsch doft och färg vid spolning.  

I det breda sortimentet finns golvstående standardtoaletter för montering med skruv respektive silikon, förhöjd modell, vägghängd WC med synlig cistern, vägghängd WC utan cistern - och lite till. Den vägghängda modellen utan cisternskapar en perfekt kombination med Geberits installationsfixturer Duofix Sigma, Omega och Sigma TEK. Sigma TEK installeras mellan väggens reglar och har en integrerad tätningsmanschett. 

Relaterade produkter

7811034 – Ifö Spira WC 6260, standard 

7811055 – Ifö Spira golvstående

8002532 – Geberit Duofix Sigma TEK 

2252894 – FlowFit koppling, 32 mm 

1551005 – Mapress Elförzinkad muff 

FlowFit
FlowFit FlowFit