Start
Dahlguiden
Energieffektiva lösningar

Energieffektiva lösningar

Ett aktuellt ämne just nu är stigande energipriser vilket påverkar kostnaden för uppvärmning i många fastigheter. Aktuellt är därför att hitta energieffektiva produkter och värmesystem för ett bättre inneklimat. 

Vår leverantör Frico erbjuder helhetslösning med både värmesystem och produkter för tillskottsvärme som hjälper dig hantera inomhusklimatet i butiker, industribyggnader, kontor såväl som på hotell, restauranger och idrottsarenor. 

Det är det nordiska vinterklimatet som har satt standarden för Fricos utvecklingsarbete som lett till pålitliga produkter med lång livslängd. Konstruktionerna är robusta och tål tuff behandling samtidigt som de har marknadens lägsta ljudnivå. Varje detalj är omsorgsfullt utformad, inget lämnas åt slumpen. 

Konvektion kallas den roterande luftrörelse som uppstår då luften påverkas av en värmekälla. Luften värms - stiger uppåt - kallnar och kommer tillbaka för att åter värmas. Detta ger bra värmespridning och god komfort, den uppåtriktade varma luftströmmen utnyttjas till att motverka kallras från stora glasytor. 

I Fricos sortiment finns en konvektor för varje behov; små diskreta, robusta och tåliga eller snabba och ekonomiska, alla med lika hög kvalitet. 

Till Fricos produkter >>